Μαμά

Για αυτούς τους λόγους χρειάζομαι μια μαμά φίλη

bigstock-Happy-Female-Friends-In-Colour-231691366

Για παράδειγμα, τον λόγο που χρειάζονται οι μαμάδες να έχουν φίλες που να έχουν κάνει ήδη παιδιά. Διότι, οι προτεραιότητές σου αλλάζουν και οι παλιοί σου φίλοι δεν μπορούν να «ακολουθήσουν» αυτή τη φάση της ζωής σου. Παρακάτω λοιπόν, η Ellice Vargas εξηγεί στο Life as Mama, τους έξι βασικούς λόγους που χρειάζεται να έχεις τουλάχιστον μια μαμά φίλη.

Σε καταλαβαίνουν απόλυτα

Όσο εσύ ζητάς συγνώμη για την ακαταστασία του σπιτιού σου, εκείνες καταλαβαίνουν απόλυτα, διότι εάν δεν το έχουν ήδη περάσει, το περνούν τώρα. Όπως καταλαβαίνουν και τους λόγους για τους οποίους έχεις αργήσει στο ραντεβού σας, αφού το τρίχρονο αγοράκι σου δεν ήθελε να βάλει το παντελόνι του.

Έχουν την κατάλληλη συμβουλή

Είναι πολύ σημαντικό να είσαι ανοιχτή στο να δέχεσαι συμβουλές από μαμάδες που έχουν περάσει από το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι τώρα. Μπορούν πραγματικά να σε βοηθήσουν, ακόμη και εάν τους στείλεις μήνυμα στη μία το πρωί. Γιατί θα είναι ξύπνιες με τα δικά τους μωρά.

Σε υποστηρίζουν

Δεν έχει σημασία ποιο είναι το περιεχόμενο της πρότασής σου, οι μαμάδες είναι εκεί για να σε βοηθήσουν να βρεις τη λύση. Για να σε υποστηρίξουν σε ό,τι χρειαστείς. Ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πως θέλεις απλώς κάποιον να μιλήσεις μετά από μια δύσκολη μέρα.

Νιώθουν άνετα με τα παιδιά σου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τους αγαπημένους σου ανθρώπους να αγαπούν τα μικρά σου. Είμαι ήδη σίγουρη πως το παιδί μου είναι πιο ενθουσιασμένο με την καλύτερή μου φίλη, από ό,τι μαζί είμαι εγώ. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει κυρίως με τις υπόλοιπες μαμάδες φίλες που έχω, γιατί νιώθουν άνετα κοντά τους.

Μπορείς να είσαι απόλυτα ειλικρινής μαζί τους

Πόσες μικρές σκέψεις αποτυχίας ως γονιός κρατάς καλά μέσα σου; Με τις μαμάδες φίλες σου δεν θα κρατήσεις τίποτα. Διότι εκείνες καταλαβαίνουν πως οι περισσότερες από εμάς έχουν κάνει τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να περνάς κι εσύ το ίδιο.

Δεν θα σε κρίνουν

Μένει μόνο να διαλέξεις τις σωστές μαμάδες για φίλες. Εκείνες δεν θα σε κρίνουν για τα λάθη που έχεις κάνει, ούτε για το φαγητό που επιλέγεις να δώσεις στο παιδί σου, ούτε καν για την επιλογή σου να κυκλοφορείς παντού με yoga pants και mom buns στα μαλλιά. Αυτό θα πει πραγματική αλληλεγγύη μεταξύ μαμάδων.

Διαβάστε επίσης:
Οι φίλες-μαμάδες, που όλες οι μαμάδες χρειαζόμαστε στη ζωή μας!

5 τύποι φίλης που αποκτάτε όταν γίνεστε μαμά

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε εκείνο το φίλο που συμπεριφέρεται στο παιδί σου σαν να είναι οικογένειά του!


Πηγή άρθρου – mothersblog.gr